Video: Usporedba Nokia 808 Pureview i Samsung Galaxy S III

PhoneArena Blog je napravila naizgled ne zamislivu usporedbu između Samsung Galaxy S III i Nokia 808 Pureview. Svima nam je odmah jasno da je Nokia 808 što se kamere tiče daleko ispred Galaxy SIII, međutim sve prednosti Nokije 808 tu ne prestaju. Ne vjerujete? Pogledajte presudu Phonearena bloga 🙂

 

Izvor Phonearena

Oglasi

12 thoughts on “Video: Usporedba Nokia 808 Pureview i Samsung Galaxy S III

  1. Prvo mi dođe zlo kad vidim usporedbu nekog tam Nokia Belle OS-a i Androida. Ova Nokia jedino što ima bolje je kamera, u drugom ničem se ne može uspoređivati sa najnovijim Samsungom. Jeste vidjeli samo browsanje kroz Samsung i kroz Nokiju?!

    • Uz dužno poštovanje prema uređajima koji moraju imati 4 jezgrene procesore da bi pokrenuli fluidno os te biti priključeni na elektranu kako bi izdržali pola dana, Nokia 808 za razliku od SGS III ima osim neusporedivo bolje kamere, i sve dodatne opreme kamere poput Xenon i Led blica, vrhunskog mikrofona te vanjskih zvučnika čija je reprodukcija odlična, i AMOLED zaslon koji nije poput SAmoled samsunga ali zahvaljujući Clear Black tehnologiji je sjajniji, bolje vidljiv na suncu te ima bolji prikaz boja. Nadalje, polikarbonatno kučište je mnogo bolje izvedeno i daje osjećaj čvrstoće. Web preglednik je neusporedivo tragičan na Belle FP1 te s nestrpljenjem očekujem verziju 8.3 koja bi trebala biti fluidnija. Ali Belle FP1 može parirati androidima, jer je zaista dobro ispoliran i kilometrima iznad starog S60v5. Korisnih aplikacija ne nedostaje. Prema tome, Nokia 808 se čak i može usporediti sa SGSIII, premda smatram da je cijena nerealno visoka.

      • Hehe s60v5 . Imao 5800 i n97mini .
        koja su to bila vremena . Drago mi je sto sam na wp-u iako fali dosta funkcija za normalnog korisnika , poruke , pozivi , malo surfanja wp je zakon .
        Jos da Tango dodje …

  2. Smatram da je tvoje mišljenje neobjektivno jer se vidi da si neki Nokia fan. I ja sam imao i Symbian sa Nokia E55, ali i Android sa HTC Desireom pa onda i Nexus S-om. Trenutno posjedujem Nokia Lumiu 710 sa Windowsima. Nokia ima sjajne telefone, ali samo pokušavam reći da ako nemaš telefon koji ima dobar OS, nemaš ništa. Veliš da ima korisnih aplikacija, ali nema ništa više od toga. Dakle, puno puno manje nego to ima Android ili primjerice iOS. Sam posjedujem Windows phone, i Marketplace je isto tako loš što se tiče aplikacija. No, pustimo aplikacije. Po meni, skupi su i jedan i drugi, a pogotovo ova Nokia. Svaka čast na Nokiji, ali da bi danas nekome bio dobar telefon, treba biti brz, treba pokretati ultra aplikacije i treba biti koliko toliko hardverski dobro riješen, a za te pare se nikako ne isplati uzeti Nokia PureView. Konačno, aplikacije su te koje čine živim mobitel nakon nekog vremena, a Nokija sa svojom tržnicom nema ništa za ponuditi osim KORISNIH aplikacija, što si i sam rekao.
    Ja sam primjerice uzeo Lumiu 710 jer je najbolji omjer što se tiče uloženog i dobivenog. Jedina zamjerka je što se tiče aplikacija kojih je jako malo jer sam prije bio na Androidu i znam što pričam.
    Dobro, zasigurno će biti ljudi koji će kupovati ovakve telefone, ali cijena je preskupa s obzirom na mogućnosti koje nudi, izuzevši kameru.

    • Je istina je da sam ne neki nego malo veći Nokia Fan s obzirom da imam vremena i blog voditi. Nisam rekao da je SGSIII loš uređaj, naprotiv, ali nema potrebe toliko blatiti Nokiju 808 jer je stvarno dobro napravljen uređaj sa softverom koji je poprilično koristan. Ono u čemu je ovdje problem je što je Nokia 808 sa Symbianom auto srednje klase, dok je SGSIII sa Androidom ICS-om poprilično nabrijan auto npr Audi A6. Dok je Nokia Lumia osim L610 Sportski auto kojem nedostaje prtljažnik. Ali ih se može uspoređivat, definitivno. Neka svak uzme ono što mu odgovara. Što se tiče web preglednika, neke stranice sam otvorio na mojoj N701 koj nisam mogao SGS+. Aplikacija koje trebaju normalnom korisniku, pa čak i meni koji koristim par aplikacija više, ima dovoljno na Nokia Store. Eto jedino nema Viber koji će uskoro doći.
      Iskreno da je skinuti Nokiji 808 1500 kuna s cijene puno bolje bi išla prodaja. Ali nema potrebe za tolikim negativnim brujanjima oko Symbiana koje su se stvorile posljednje vrijeme jer je poprilično fluidan i iskoristiv.
      Iskreno Lumije su odlične ali WP8 im je prijeko potreban. WP7.8 će donijeti neke nove stvari al je žalosno da nakon toliko godina moraju ponovo otkrivat toplu vodu i to ubacivat u OS.

  3. A tako ti je to uvijek u životu. Ja, recimo, na Androidu nisam bio zadovoljan s ograničenjima, pa sam rootao telefon i mogao sam sve. Ono što me posebno smetalo kod Androida je trzavost i neispoliranost OS-a. Ak ga uspoređivaš s iOS-om, znat ćeš o čemu pričam. Recimo, žalosno je na SGS3 da u nekim stvarima još uvijek zna štucnuti, a pogledaj koji ima procesor i koliko ima RAMa. Izuzevši Android, pogledaj iOS i recimo iPhone 4 koji ima samo 512 MB RAMa i gigahercni procesor i radi besprijekorno. Dakle, očit problem je u tome koliko je zapravo OS na određenom mobitelu ispoliran. Zato sam i uzeo Windowse i stvarno ova Nokia leti i samo mi je žao što nema više aplikacija. Što se tiče updatea, sad čekam Tango, a na jesen će biti taj update na Windowse 7.8, pošto već na može na 8.0. Ali, velim ti, ja sam brzinom i fluidnošću prezadovoljan. Windowsi će u potpunosti uspjeti ako uspiju dostići Android ili iOS po aplikacijama. Sve drugo je fenomenalno.
    No, ja sam daleko izvan teme.

    Inače, svaka pohvala na ovoj stranici i novostima koje nadodajete. Odlično. Samo tako dalje.

    • He he, hvala na pohvalama. Stranica je tu za sve NOkia fanove i ne fanove i kako bi digla svijest o Nokiji koja je podcjenjivana u zadnje vrijeme poprilično. Velikim dijelom je i sama kriva, al pustimo to.
      WP je sada budućnost htjeli mi to ili ne. WP 7.5 je brz, uvjerio sam se u to osobno testirajući Lumiju 800, ali zatvoren i pun ograničenja. Za razliku od iOS-a koji je još zatvoreniji nedostaje mu aplikacija. Samo veliki plus je što je WP u razvoju. WP8 bi mogao biti odličan korak naprijed.
      Pratite nas i dalje 🙂

      • Ja bi nadoda da svaka aplikacija na wp-u izgleda ljepse i poliranije od iste aplikacije na drugim platformama .

  4. Blog je odličan,puno korisnih informacija i nadam se da Nokia neće pokleknuti!Samo da se ustale s Os i konačno kažu konkretno da je Wp to što su htjeli.Malo me smeta što se kolebaju s updateom i zakidaju korisnike starijih Os.Nije fer da s Lumia 900 nema update na WP8?!Pa to im je flagship!Nisu sasvim logični u svojim odlukama i vidi se da još nisu potpuno sigurni u ono što rade.

    • Na L900 i ostale ce doc sve funkcije koje nisu u vezi s visejezgrenin procesorima , grafikom , nfc-om i ostalih stvari .
      Mozemo ocekivat osim novog screen i ostale funkcije poput nadajmo se blutooth file transfera i integracijom sa skajpom i ostalo .
      Oni su imali muda reci istinu o nadogradnji , a ne ko apple koji zaludjiva da korisnici iphone3gs dobivaju ios6 kao i korisnici iphone4s . Ja cijenin iskrenost .

      • Super,nadam se da će WP8 zaživiti s dobrim uređajima koji neće biti extra skupi,mislim da su se precijenili s Lumia serijom.To im ne ide na ruku.Može Nokia puno bolje!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s