Lumia 920 će ipak biti prva Pureview Lumia, ali sa 8 MP senzorom

The Verge je danas objavio još detalja oko nadolazeće WP8 Lumije 920. Tako bi nova Lumia trebala biti bežično punjena što do sada nije viđeno u svijetu mobilne tehnologije (barem ne kod konvencionalnih uređaja). Navodno će u poleđini uređaja biti sakrivena zavojnica za punjenje. Osim toga će imati 32 GB interne memorije, 1 GB RAM-a, 1,5 GHz dvojezgreni procesor, 4,5” HD zaslon, a najveća promjena je u senzoru kamere. Iako će Lumia 920 biti brendirana kao Pureview, umijesto gigantskog 41 MP senzora, imati 8 MP senzor. Iako smo očekivali malo veći senzor (21 MP) možda tako mala pikselaža nije problem jer je Nokia već bila govorila o raznim primjenama Pureview tehnologije. Također je Nokia kupila tvrtku Scalado koja je prvak u foto softverskoj industriji. No uskoro ćemo sve znati više.

Via The Verge

Oglasi

8 thoughts on “Lumia 920 će ipak biti prva Pureview Lumia, ali sa 8 MP senzorom

  1. Za početak dovoljno . Bitno je da mase upoznaju što je PureView , a i bežično punjenje je super reklama 🙂

    • Da, ali nisu važni megapikseli već što s njima napravite. E sad postoji teorija, kako će to ipak biti Pureview kamera, da će ta kamera snimiti nekoliko fotografija (npr. 5) te skrojiti kvalitetniju fotografiju nego kamera s većim brojem megapiksela. Treba vidjeti o čemu se radi. Smatram da je 8 MP stvarno dovoljno jer to bitno smanjuje cijenu uređaja.

      • Umjesto da se od vise piksela tvori super piksel mozda ce se od vise slika tvoriti super slika . 😀

      • u biti je ista šema samo malo drugačija primjena. U Nokiji kuže da ljudi ne žele nosit fotoaparate za svaku prigodu, već imat pristojnu kameru na mobitelu za hvatanje svakodnevnih fotografija. Rade dobar posao, i stvarno spašavaju WP platformu

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s