48 % Amerikanaca zainteresirano za novu Lumiju 920, dok je njih 40 % zainteresirano za iPhone5

Anketa koju su proveli CouponCodes4u.com među 2371 Amerikancem između 18 i 35 godina starosti , o zainteresiranosti za novim Lumjama, je dala vrlo zanimljive rezultate. Među ispitanicima je bilo 39 % vlasnika iPhona, 31 % vlasnika Android uređaja poput SGSIII dok je njih 29 % posjedovalo Blackberry. Naime, na pitanje koliko njih bi bilo voljno zamijeniti svoj uređaj sa Nokia Lumijom 920, 35 % ispitanika je reklo da bi to odmah učinili, dok je njih 13 % zainteresirano za prijelaz na Lumiju 920. Ukupno nam to daje broj od 48 % zainteresiranih za novu Lumiju 920. Za razliku od Lumije, samo 40 % ispitanika bi kupilo novi iPhone 5, što dodatno govori o zainteresiranosti za uvijek istim uređajem.

Zanimljivo je da 61 % zainteresiranih, Lumia 920 privlači zbog super osjetljivog zaslona, dok opet 51 % njih želi Lumiju zbog mogućnosti optičke stabilizacije fotografije i videa. Druge također Lumia 920 zanima zbog PureMotion HD+ zaslona, Pureview kamere te bežičnog punjenja.

Uglavnom, odlični rezultati koji zasigurno ohrabruju Nokiju u ponovnom osvajanju američkog tržišta. Sada kada je dobila njihovu pažnju potrebno se okrenuti starim ljubiteljima njenih uređaja, Europi, Indiji i Aziji.

Via NPU

Izvor PCMag

Oglasi

20 thoughts on “48 % Amerikanaca zainteresirano za novu Lumiju 920, dok je njih 40 % zainteresirano za iPhone5

 1. Iako je to dobar interes za Nokiu više će se znati nakon današnjeg predstavljanja novog gadgeta iz “jabuke”.Koliko je Nokia uspjela s wp8 još uvijek nije poznato jer se nije baš vidjelo koliko je funkcionalan i drugačiji od wp 7.5,malo su falili s prezentacijom u tom dijelu.Ali svakako su dvike nove Lumie korak naprijed!

 2. Svejedno kad će iphone biti vani prije nokije i pokupiti ove koji ne žele čekati, to je ono na čemu u nokiji trebaju ozbiljno poradi

 3. Upravo sam na http://live.gdgt.com/live-iphone-5-launch-coverage/ malo pogledao što ima novo i mislim da je ovaj put Nokia napravila odličan posao!Prvo,imali su live stream,drugo,više novosti,iako mala zamjerka Nokia nije baš pokazala WP8, i treće u odnosu na prijašnje Lumie obje su me osvojile s onim fat boy jastukom za bežično punjenje:)Od imena do mogućnosti.Tu su i dodaci u obliku JBL docking uređaja za prijenos glazbe,kamera strava dobra,i…puno toga.Nekako sam dojma da su u Appleu info curile na sve strane,pa ovo što su danas predstavili se znalo tjednima prije!Ne kužim.I taj LTE,pa Samsung ih čeka ko mačka miša!Ne znam,mislim da su fulali.

 4. Nije mi jasno samo što su danas predstavili, iPhone 4S2, he he. Nokia ovakav kiks mora dobro iskoristiti. Definitivno mi je najjači moment bio, sada iPhone ima 5 redova ikona, ha ha ha. Inovacija na kvadrat.

 5. Da okriće… Ovo je više iTragedija nego uređaj. Što im je to toliko inovativno da mi je znati. Nokia ide opet na vrh. Idemo Nokia. Lumia 920 i 820 će ih pomest. Da ne govorim Samsung. Al vjerujem da će uskoro doći iPhone6. Jedino im svaka čast na brzini isporuke. Samo kome će ga isporučiti, he he

 6. Ovo danas je bio epic fail!Ja sam gledao i očekivao pa sad će nešto,sad će,sad će,…i nikako!U ovom trenu Lumia 920 je superiornija u svemu.No ajd sačekat ćemo recenzije i onda napraviti usporedbu.

  • Dobro, naravno da treba sačekati recenzije oba uređaja. Jedno je što firme govore, a drugo je kako se stvarno uređaj ponaša. Od kada sam sebe uhvatio u laži, više nikom nevjerujem 🙂
   Microsoft namjerno još nije pokazao sve mogućnosti WP8 platforme, upravo radi iPhona i iOS-a. Samo što je to loše izgledalo na prezentaciji, te su samo dodatno usosili partnera. Al WP8 bi mogao biti hit slijedeće godine.

 7. Definitivno mi se sad čini da je Nokia u boljoj poziciji od Applea,WP8 bi mogao biti hit i ove i iduće godine.Ne znam sad za cijene Lumia,to bi moglo biti na strani iPhona.

 8. Istina, i sada Nokia mora pametno odigrat s cijenama, jer će to biti ključ za otimanje iPhone korisnika. Al opet će se on kupovat, jer je iPhone pomodna stvar.

 9. Možda i nije toliko pomodan,po ovome danas djeluje dosta demode!Ima novosti,ali ni blizu onome koliko se mislilo.

 10. Dobro je kad konkurencija ima ideje i realizira ih tako da se zamisliš kako biti bolji i što napraviti.Ali,nakon ovoga svega danas čini mi se da Apple mora prestati biti arogantan i gledati podcjenjivački i s visoka prema drugim proizvođačima.Nisu oni baš sve izmislili.

  • U potpunosti se slažem, a Nokia je dokazala da nisu baš sve izmislili. Ipak nisu otkrili ni oni sve detalje. Još se ne zna koji će ga procesor pogonit ni koji je hardver unutra. Ali za razliku od predstavljanja Lumije 920 i 820, predstavljanje iPhone5 je ispalo smiješno. Kao da imaju cijelu seriju uređaja pa su predstavili neku nadogradnju. Po meni su ga trebali nazvati iPhone 4T 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s