WP platforma će uskoro preteći RIM u Europi

Windows Phone platforma polagano napreduje u Europi te će uskoro preteći RIM koji se nalazi na trećem mjestu zastupljenosti softvera iza Androida i iOs-a. Dobra vijest za Nokiju je da je Lumia 610 jedan od glavnih nosioca dobre prodaje WP platforme.Prema istraživanju tvrtke Kantar, WP platforma  ima u prosijeku 5 % zastupljenosti tržišta diljem Europe što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja skok od 31,6 %, dok je RIM pao sa 12,2 % na 6,4 % zastupljenosti. Primjerice u Italiji WP platforma već ima 10% zastupljenost što je najviše od svih država u Europi.

Uređaji nižeg cjenovnog razreda poput Lumije 610, najviše doprinose rastu te platforme zbog dobrog omjera uloženog i dobivenog, a sigurno će taj omjer biti većiu korist dobivenog kada na svjetlo dana dođu WP8 uređaji nižeg cjenovnog razreda.

Via NPU

4 thoughts on “WP platforma će uskoro preteći RIM u Europi

  1. Bilo bi čudno da ne može biti bolja od RIM platforme,iako ovaj novi Rim Os mi uopće ne izgleda loše.Morat će se WP jako potruditi da se približi Androidu i iOS.Nadam se da će WP biti dobar jer mi se sviđa,ali MS kao da ne može pratiti Nokiu koja je jako dominantna.Imaju puno više za dati i izgubiti od MS.Nažalost.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s