Glasine: Nokia bi mogla prodati svoje sjedište?!

Nokia je u posljednjim poslovnim kvartalima izgubila milijarde, ali isto tako je uprihodila prodavanjem znatnog dijela svoje imovine i rezanjem troškova. Posljednje glasine govore kako se Nokia sprema prodati svoje sjedište u Espoo, Finska, a sve kako bi dobila još dodatni prihod novca a smanjila troškove održavanja impresivne zgrade. Premda su ovo glasine, izvor dolazi iz pouzdanih finskih novina Helsingin. Zgrada prema nekim procijenama vrijedi približno 250 do 400 milijuna dolara kako prenose finske novine Helsingin. Pitanje je da li su troškovi održavanja zgrade toliko veliki da bi se Nokia riješila svojeg simbola. Nadalje, Helsingin prenosi kako bi Nokia ostala u zgradi ali bi plaćala rentu. Pomalo sve ovo zvuči nevjerojatno, ali je čak i sam Elop rekao kako Nokia nije zadovoljna s prolazom prvih Lumia na tržištu. Nokia je očito upala u financijske probleme koji su mnogo dublji nego što izgledaju, samo je pitanje koliko su duboki, i može li se Nokia izvući iz problema sa WP platformom koja još nije spremna za tržište? Međutim, Nokia ima spremne vrhunske uređaje, te neće trebati dodatno ulagati u razvijanje aplikacija i privlačenje developera za WP platformu. Premda nam izgleda kako Nokia za sada nosi cijeli teret juvenilnosti WP platforme i Microsofta u mobilnoj industriji.

Via

Oglasi

4 thoughts on “Glasine: Nokia bi mogla prodati svoje sjedište?!

  1. Ne kužim ovo ” Premda nam izgleda kako Nokia za sada nosi cijeli teret juvenilnosti WP platforme i Microsofta u mobilnoj industriji.”?

    • Malo mog osobnog stava i kritičkog osvrta. Nokia je uložila mnogo, bolje reći sve u Windows Phone platformu, doduše nisu trebali a dobili su i znatnu injekciju od Microsofta, ali plasirala je uređaje koji su se istakli od ostalih a Microsoft kaska sa sporim razvojem svojeg softvera te slabim ulaganjem u developere. Nokia je glavni predvodnih WP platforme (što redovito naglašava i Balmer) i mogli bi ići sada u prodaju s novim Lumijama, ali ne mogu. Nadalje, uveli su dosta svoje inovativnosti u WP8 te natjerali Microsoft da se malo otvori. Zato mi se čini da Nokia nosi cijeli teret platforme koja još nije gotova.

    • I kada je Nokia sklopila ugovor sa Microsoftom, Windows Phone su bili nigdje, a sa Nokijom su dobili osobnost, koju sada kopiraju ostali WP proizvođači, prvenstveno HTC.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s