Usporedba Internet Explorera i Nokia Xpress web preglednika

Ekipa sa AllaboutWP su napravili usporedni test IE9 i Nokia Xpress web preglednika kako bi ustanovili koji je preglednik brži. Glavni rezultat testa je da je Nokia Xpress preglednik znatno brži od standardnog IE9 ali mnogo brži pri nižim brzinama mreže odnosno na 29 ili sporijoj 3G mreži. Također, osim što učitava stranice brže, mnogo više štedi vaš podatkovni paket pa se preporuča njegovo korištenje ako imate 500 MB paket ili niži.

Slično su WMMpoweruser usporedili dva preglednika i ustanovili kako Nokia Xpress ne koristi engine od IE9, već ima svoj. Tako je na html5 testu Nokia Xpress preglednik osvojio dobrih 241 bod + 2 ekstra boda dok je IE9 osvojio 138 bodova + 2 ekstra boda. Ovaj podatak je važan jer posjedovanje vlastite programske osnove za preglednik zahtjeva posjedovanje nativnog koda koji je vjerojatno dostupan Nokiji upravo kako bi kreirala svoje aplikacije za WP a time osigurala posebno mjesto unutar Microsoft zajednice proizvođača.

 

Oglasi

2 thoughts on “Usporedba Internet Explorera i Nokia Xpress web preglednika

  1. Čini li se to meni ili će uskoro vrijediti Windows Phone = Nokia? Don’t get me wrong, nemam ja ništa protiv svega toga. Na koncu konca, Samsungu je Windows Phone samo usputna igračka, HTC-u se sad diglo pa su izbacili nešto “wow”, ali bojim se da će podrška i ekskluzivne aplikacije biti dosta inferiorni u odnosu na Nokiju… Tako i tako svima koji me pitaju u vezi WP-a savjetujem Nokiju upravo zbog njihove dobre brige za svog kupca… I zbog izvrsnih uređaja, hehehe, ali prvenstveno zbog odnosa sa kupcem…

    • Pa koliko su se vezali Nokia će za WP biti kao vrhunska marka, predvodnik, isto kao i Samsung za Android.
      Al očekujem u slijedećih godinu do dvijedana da će Microsoft kupiti Nokiju… Google je kupi Motorolu, Microsoft će Nokiju, izgleda da je trend softverskih kompanija imati jednu tvrtku koja proizvodi mobitele u svom portfelju. Nije mi to skroz drago al ako Nokia ne postigne veliki uspijeh sa novim Lumijama, uz sva snižavanja kreditnog rejtinga mi Nokia izgleda kao dpbra kupovina.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s