Nokia razvija FaceHugger?! I još mnogo toga…

Nokia je otvorila vrata svojeg novo otvorenog laboratorija smještenom u gradiću Otaniemi, pokraj Helsinkija, te su novinari imali priliku vidjeti neke novotarije koje Nokia razvija. Jedna od najčudnijih kreacija, je FaceHugger odnosno uređaj koji prati mimiku lica te mjeri promjene koje lice radi. Naravno medijima nije previše otkriveno o čemu se točno radi jer je sam projekt ušao u fazu velikih istraživanja pa normalno Nokia štiti svoj interes.

Međutim ono o čemu je Nokia mogla pričati, odnosno šef istraživačkog centra u Otaniemiju, Hannu Kauppinen, je Quuppa odnosno projekt koji je star gotovo mjesec dana a već se razvio u malu tvrtku neovisnu o Nokiji, nešto poput Sports Tracker aplikacije. Quuppa projekt je vezan uz mapiranje interijera čija preciznost ide do 30 cm. Nokia već preko 30 godina razvija radio tehnologiju koja je vezana uz mapiranje interijera.

Ovaj razvojni istraživački centar će se fokusirati na multimedije, video tehnologiju te 3D fotografiju, te će biti razvijani različiti senzori. Naravno to nisu jedini laboratoriji, slične ustanove postoje u gradovima Oulu, Salo i Tampere.

Via

One thought on “Nokia razvija FaceHugger?! I još mnogo toga…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s