Glasine: Hoće li Nokia napraviti Surface mobilni uređaj?

Microswoft je najavio kako će proizvesti osim Surface tableta i Surface mobilni uređaj. Do sada nije poznato tko bi mogao biti proizvođač tog uređaja. U međuvremenu je WMPoweruser pronašao fotografije konceptnih Microsoft uređaja koji bi mogli biti Surface mobiteli. Premda same fotografije ne predstavljaju prave uređaje, jedan od njih se ističe po karakterističnom dizajnu kućišta. Možemo primjetiti kako se stranice uređaja ne diraju stola te izgleda kako uređaj ima središnji dio stražnje strane izdignut zbog kamere poput Lumije 920. Također su gornja strana i rub uređaja zaobljeni poput Lumija. Možda je Microsoft angažirao Nokiju da im napravi Surface uređaj kao primjerice samsung ili sada LG ako se ne varamo Google Nexus. A možda se radi o novoj Lumiji?

Međutim ova vijest nije niti glasina već promišljanje ekipe sa francuskog bloga Nokiaday.com. No interesantno u svakom slučaju.

Via

Oglasi

7 thoughts on “Glasine: Hoće li Nokia napraviti Surface mobilni uređaj?

 1. Google ne “angazira” firme da naprave Nexus, Google izrazi ocekivanja, proizvodaci ponude koncept, pa Google bira najbolji. Nexus onda sluzi kao “primjer” i test uredaj. U WP svijetu, gdje svi imaju isti OS, Nexus koncept bas i nema smisla :/

  • Kako nema, pa opet ima nekoliko proizvođača koji sudjeluju u WP ekosustavu, i mogu se natjecati za proizvodnju Surface uređaja?! Po meni je to slično kao i Google Nexus.

   • Google Nexus ima smisla zato što je to jedini Android telefon koji poseduje stock Android, telefon u čijem upgradeu ne posreduje niko osim Googla pa zato on uvek dobija najnoviji Android i to jako brzo.

    WP proizvođači uopšte nemogu da menjaju OS jedino mogu da dojaju svoje aplikacije, tako da WP “Nexus” ne bi ponudio mnogo šta drugačije.

 2. Pa zar nije to to, znaci da za google razliciti proizvođači proizvode hardver u koji se ubacuje stock android rom. Isto je i sa WP, Microsoft samo trazi dizajn Surface uređaja u koji i onako ide stock rom bez extra aplikacija. Tko da bolji dizajn imati ce priliku dizajnirati Surface uređaj. Naravno da mi je želja da to bude Nokia, al tko zna.

  • da, slicno je ali WP nexus je pricno pointless, jer izmedju Andrid uredjaj postoji ogromna razlika, proizvodjacima je dozvoljeno da imaju svoj sopstveni app store (Samsun i Amazon na primer) i ti skinovi koji znacajno menjaju ponasanje OS-a. Pitanje je sta bi to Nexus WP imao da ponudi jer svaki WP uredjaj osim Nokiinih je skoro pa “nexus”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s