Nokiji odobren novi patent za dizajn uređaja. Nova Lumia ili Symbian?

Nokiji je 16.10.2012. godine odobren patent na dizajn još jednog uređaja, po svoj prilici nove Lumije. Na patentnoj skici se vidi lijepo oblikovan uređaj, relativno tankog kućišta sa ostakljenim gotovo cijelim prednjim dijelom. Sličan uređaj smo mogli vidjeti već prije kao koncept Windows Phone uređaja koje je Nokia prije prikazivala.

Konceptni crtež uvelike podsjeća konceptni uređaj i to ne samo po obliku uređaja, već i po prednjoj strani te po položaju funkcionalnih tipki sprijeda i sa desne strane.

Pitanje se postavlja koji bi uređaj mogao to biti ukoliko se radi o Lumiji. Već smo vidjeli Lumiju 810 i 822 koji će doći za T-mobile odnosno Verizon operatera u SAD-u. Ostaje nam još vidjeti najavljivanu Lumiju 9XX odnosno Lumiju 910 ili 922 za Verizon operatera.

Naravno ne možemo isključiti mogućnost da se radi o novom Symbian uređaju koji je procurio preko Nokia RDA usluge (Belle 805).

Via

Oglasi

3 thoughts on “Nokiji odobren novi patent za dizajn uređaja. Nova Lumia ili Symbian?

  1. sve bih dao da to bude symbain telefon, nazalost sanse za to su jako male posto neverujem da je Nokii doslo iz d***ta u glavu da im je symbian potreban dok WP ne postigne znacajniji uspeh. Mada sada je verovatno kasno za symbian…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava / Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava / Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava / Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava / Izmijeni )

Spajanje na %s