Jolla predstavila Sailfish Os. Ima potencijala :)

Upravo je završila prezentacija finske tvrtke Jolla na kojoj je predstavljen cijeli tim uključen u razvoj novog softvera i proizvoda temeljenim na Sailfish softveru. Jolla je najavila kako će sam Os ostati otvorenog tipa, a ponuditi će ga različitim proizvođačima i moći će se vidjeti na različitim uređajima. U samom početku je hardverski tim mahao sa popriličnim brojem prototipnih uređaja koji su radili na Sailfish Os-u temeljenom na MeeGo os-u. Jolla će u cijelom ekosustavu predvoditi sa inovacijama i njeni uređaji će biti vodilje ostalima.

Sailfish se poprilično razlikuje od ostalih sustava, a dijelom podsjeća na MeeGo Harmattan, i to najviše po multitaskingu. Na početnom zaslonu će biti prikazani osnovni podaci poput sata, dok je stanje baterije (u postotcima napokon) te jačina mreže sakriveno a dolazi se do njih povlačenjem prsta put gore. Daljnim povlačenjem početnog zaslona ulazi se u aplikacije. Svaka aplikacija koja se upali ostaje kao “screenshot” na početnom zaslonu, i lako je upravljiva sa početnog zaslona. Sailfish nudi pravi realni multitasking na dohvat ruke sa početnog zaslona.

Detaljnije prezentacije će uslijediti ubrzo nakon početnog predstavljanja, a za prvi Jolla uređaj ćemo još malo pričekati.

 

Oglasi

One thought on “Jolla predstavila Sailfish Os. Ima potencijala :)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s