Usporedni test kamera Lumije 900, Nokije 808 i Lumije 920 u tamnoj komori

Već znamo kako Nokia Lumia 920 ima izvrsnu kameru za fotografiranje u uvijetima slabog illi nikakvog osvjetljenja. Ali svaki put nas iznenadi ponovo, pogotovo kada vidimo fotografije iz tamne komore koju je Nokia postavila na nekoliko sajmova ove godine u svrhu demostriranja kamere Lumije 920.Ovoga puta je test sa tamnom komorom napravljen u jednoj robnoj kući u Helsinkiju gdje je Nokia postavila Lumiju 920 za slobodna testiranja svih koji naiđu. Test je napravljen između Nokije Lumije 900, Nokije 808 i Nokije Lumije 920. Prvi niz fotografija je napravljen bez bljeskalice, a uređaji su namješteni na automatsko. Nokia 808 je snimala u 4:3 sa automatskim postavkama.

 

 

Drugi niz fotografija je napravljen u drugoj kutiji gdje nije bilo dodatnog izvora svjetla kao kod kutije sa božičnim drvcem i poklonom, stoga je nešto tamnija.

 

 

Posljednja dva niza fotografija su napravljena sa 100% povećanom opcijom Brightness na svim uređajima kako bi se prikazala količina smetnji senzora pri takvoj postavki.

 

 

 

Nokia Lumia 920 sa Pureview 2 tehnologijom stvarno daje odlične rezultate. Slijedeći korak je ujedinjenje Pureview 1 i 2!

 

Via

Oglasi

One thought on “Usporedni test kamera Lumije 900, Nokije 808 i Lumije 920 u tamnoj komori

  1. Orgazmično! 🙂 A što je najbolje od svega, totalno se dam kladit da Nokia zapravo negdje duboko u svojim rudnicima ima 5x bolju tehnologiju koju će nam davati na kapaljku kroz sljedećih nekoliko godina, što znači da će PureView postajati sve bolji i bolji. A čekaj samo da se Canon i kompanija počnu klati za tu tehnologiju i plaćati Nokiji ogromne svote za korištenje takvih algoritama i mehanike u svojim fotoaparatima. 🙂

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s