Glasine: Možda ćemo 5.rujna vidjeti prvi Nokia tablet?!?

Nakon današnjih silnih dojava o potencijalnim novim Lumijama, danas je WPDang dobio jednu fotografiju bannera sakrivenog duboko na Nokia stranicama sa zanimljivim detaljima. Na slici, koja može biti i pogrešno napravljena, se vidi poznat početni zaslon Windowsa 8 sa “Desktop” virtualnim botunom u dnu, lijevo. Sve upućuje na to da bi osim novih Lumia, 5.rujna mogli vidjeti i prvi Nokia tablet, premdasamo kučište tableta nije vidljivo.

Nije strano kako Nokia već radi na tabletu. Marko Ahtisaari je u ožujku govorio o tome (“We continue to eye the tablet space with interest, but have made no specific announcements”.), te Jorma Ollila također napomenuo kako je budućnost Nokije i u tabletima (“Tablets are an important one, so that is being looked into, and there will be different hybrids, different form factors [handset designs] in the future.”).

Ali, pored potencijalnog tableta se provukla informacija na mobilnom uređaju koji stoji u pozadini. Na dnu su vidljive 4 kapacitivne tipke (kao kod Androida), koje podsjećaju na Belle FP2 funkcionalne tipke. WPDang pretpostavlja kako bi mogla biti riječ o novom Symbian uređaju, a poznato je kako se na RDA pojavionovi kod Symian uređaja. No ne znam koliko je sigurno da će Nokia ove godine izbaciti novi Symbian uređaj sa kompletno redizajniranim korisničkim sučeljem, jer vrlo znakovito radi na pokapanju te platforme ukidajući i Qt5 iz novih nadogradnji.

Možda je Nokia iskoristila svoj položaj u suradji sa Microsoftom te kompletno izmijenila dizajn funkcionalnih tipki? Tko zna… Čudna je ova slika. Jedno je sigurno, sama pomisao na Nokia tablet nas veseli. Vas?

 

Via Nokiagadgets

Izvor WPDang

 

 

Jedna misao o “Glasine: Možda ćemo 5.rujna vidjeti prvi Nokia tablet?!?

Komentiraj